בכל אזור בו גדלים צמחים ועצים, גדלים גם השורשים. הם חודרים עמוק לתוך האדמה, מגששים ומחפשים אחר חומרים מזינים ומים, וכך שומרים על העץ חי ומלבלב. הצמחייה הירוקה מוסיפה הרבה יופי לסביבה, חמצן ואוויר צח, ובקיצור – כיף שיש לנו עצים! יש רק מקרה אחד בו העצים לא משמחים אותנו – כשהם מחליטים לגדל שורשים שיורדים עמוק לתוך האדמה, מוצאים את צינורות הביוב ומתחילים "לאכול" ולהנות מהחומר הביולוגי הדשן שהתגלה להם פתאום. במצב כזה ניקוי שורשים בביוב הוא מהלך מתבקש. מדוע? כי כשהשורשים מתחילים להיכנס למערכת הביוב, התוצאה היא סתימות. סתימות חמורות, קשות לטיפול, ובלגן רציני בצנרת.
כיצד ניתן להימנע משורשים בביוב?
אין פתרון קסם, אבל יש כמה צעדים שניתן לעשות כדי לשפר את המצב:
- להימנע מנטיעת עצים עם שורשים חזקים בחצר הבית. פיקוס הוא המפורסם מביניהם, בשל השורשים התוקפניים שלו, אבל גם זנים נוספים עלולים ליצור בעיה. לפני שתבחרו בעץ לשתילה בחצר – בדקו עם גנן מהו טווח השורשים שלו, ושתלו אותו רחוק מבריכת הביוב.
- להכיר את המלצות משרד החקלאות: משרד החקלאות הוציא חוברת עם המלצות לזני עצים שמתאימים לשתילה באזורי מגורים. ביניהם: אורן, מילה, תות, ברוש, אדר, אלה, דולב, אלון, אשל, חרוב, כליל החורש. מומלץ לבנות את תכנית הגינון שלכם בהתאם.
- להשקיע במערכת צנרת איכותית מסוג PVC – היא עמידה יותר.
- לבדוק את מצב הצנרת באופן קבוע – איתור שורשים בעייתיים בתחילת הצמיחה, ושטיפה שלהם, יכולה לחסוך לכם נזק גדול לצנרת בהמשך.
איך תזהו מתי צריך לבצע פעולת חיתוך שורשים בביוב?
המים באסלה לא יורדים כמו שצריך? יש ריח של ביוב בשירותים, במקלחות ובכיורים? יש לכם סתימה. אם הצנרת עוברת בחצר, סביר להניח שמדובר בבעיית שורשים. זה הזמן להתקשר לשירות ניקוי שורשים כדי לבצע בדיקה של הצנרת, ניקוי ומניעת התפתחות שורשים נוספים.
ניקוי שורשים בביוב – מדוע זו בעיה מורכבת?
מאחר ובעיית השורשים לא פשוטה בכלל, היא גם דורשת טיפול מורכב של מספר שלבים. הפתרון המיידי הוא להוציא את השורשים מהביוב ולגמור עם זה, אבל הבעיה פה ברורה – הצנרת ניזוקה ודבר לא ימנע מהשורשים לחזור ולעשות מסיבה בצינורות שלכם…
לכן, שירות השמדת שורשים בביוב יעשה כמה דברים:
- שימוש בטכנולוגיה מתקדמת לצילום מערכת הביוב ואיתור הנקודות השונות בהן השורשים חדרו למערכת.
- חיתוך השורשים הקיימים במערכת הביוב כדי להוציא אותם בקלות, תוך שימוש בדיזה חשמלית. זה עדיין לא מספיק כדי למנוע היווצרות שורשית חדשים, אבל כרגע לפחות הסתימה נפתחה 🙂
- ביצוע שטיפה בלחץ מים גבוה כדי להוציא שאריות שורשים ומשקעי זבל, ותיקון החריצים.
- שימוש בחומרים קוטלי שורשים שימנעו צמיחת שורשים נוספים באזור. מדובר בחומרים כימיים שמבצע התיקון יחזיר לנקודות הבעייתיות במערכת כדי למנוע מהשורשים לצמוח. כשבעל המקצוע יציג לכם את השיטה, בררו איתו שהחומרים מאושרים לשימוש ולא ייצרו בעצמם מפגע בריאותי…
- במקרים קיצוניים במיוחד של נזק חמור למערכת ייתכן ותגיעו למסקנה שעדיף לכרות את העץ כדי למנוע ממנו להמשיך להזיק לביוב.
כשהצנרת פגומה, ייתכן ותידרשו להחליף חלקים מהצנרת כדי להבטיח את שלמותה. למרות שהתהליך מייגע ודורש הוצאה כספית, כדאי לזכור שהוא משתלם לטווח הרחוק: נזילות בביוב ובצנרת יגבו מכם כסף רב בדוגמת תיקונים וחשבונות מים צומחים.
בהצלחה בטיפול!
קשור לנושא:
למה לחכות?
התקשר עכשיו:072-3926556